Politica de Confidentialitate

1. Limitare de responsabilitate

1.1. OutMag colecteaza date cu caracter personal pe paginile site-ului, numai cu acordul voluntar al Membrului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:

 • validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;
 • rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;
 • pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;
 • trimiterea de newslettere si/ sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS) si/ sau prin apel telefonic;
 • contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;
 • contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;
 • scopuri statistice.

Prin crearea Contului, fiecare Membru sau Client si-a exprimat consimtamantul ca OutMag sa colecteze si sa administreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/ 2001.

Oricare Membru sau Client are dreptul de a obtine de la OutMag, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

 1. confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta;
 2. dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;
 3. dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;
 4. notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

In virtutea inregistrarii voluntare pe site-ul OutMag sau a accesarii (comandarii) produselor/serviciilor OutMag, Membrul sau Clientul este de acord cu (isi da consimtamantul pentru) procesarea datelor cu caracter personal de catre OutMag in propriul sistem informatic, atat manual cat si automat, in scopurile enuntate la punctul 6.1, in conformitate cu art.5 alin.1 din Legea nr. 677/ 2001 privind protectia si prelucrarea datelor personale. Daca Membrul sau Clientul nu este de acord cu prelucrarea datelor sale personale de catre OutMag, acesta are dreptul de a nu utiliza website-ul si de a nu oferi companiei OutMag date cu caracter personal.

Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare prin transmiterea catre OutMag a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, ca datele care il vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

Orice Membru sau Client care acceseaza Site-ul si care ofera date sau informatii cu caracter personal, inclusiv prin intermediul formularelor de comanda de pe acest Site, isi manifesta acordul in mod expres si neechivoc pentru urmatoarele:

 • marketing (inclusiv marketingul direct) constand in efectuarea de comunicari comerciale si comercializarea produselor si serviciilor publicate pe Site, precum si a produselor si serviciilor SC DevPro Solutions SRL, prin orice mijloc de comunicare, mai putin apelarea automata care nu necesita interventia unui operator uman;
 • in scopul furnizarii serviciilor sau produselor prezentate pe Site, incluzand procesarea comenzilor sau cererilor utilizatorului, facturarea, recuperarea debitelor, solutionarea cererilor si a reclamatiilor, prevenirea/depistarea fraudelor;
 • stocarea si procesarea acelor informatii care ajuta SC DevPro Solutions SRL sa imbunatateasca relatia cu utilizatorii/abonatii/cumparatorii;
 • prelucrarea acestor date si informatii personale de catre SC DevPro Solutions SRL in vederea efectuarii de studii de piata;
 • alte activitati intreprinse de SC DevPro Solutions SRL si permise de lege, ce nu fac obiectul unei aprobari din partea utilizatorului.
 • SC DevPro Solutions SRL are dreptul de a dezvalui informatia unor terte persoane, in conditiile legii. 

1.2. OutMag poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre OutMag pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor Membrului/Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea OutMag si/ sau al eventualilor terti cu care OutMag are contracte de parteneriat in acel moment.

1.3. Clientul are dreptul de a se opune in limitele prevazute de art.2.8, colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune - interese.

1.4. Pentru exercitarea drepturilor conform art. 6.3, Clientul sau Membrul se va adresa OutMag, prin accesarea uneia din modalitatile stipulate in cadrul art. 5.3.

1.5. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, Clientul sau Membrul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

1.6. Politica de confidentialitate OutMag se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client sau Membru exclusiv pe site. OutMag nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului.

1.7. OutMag se obliga ca datele colectate ale Clientului/ Membrului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Membrului/ Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

1.8. Exceptie de la prevederile art. 6.9 va face situatia in care transferul/ accesarea/ vizualizarea este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

1.9. Procesatorul/ procesatorii de carduri bancare agreat(i) de catre OutMag are(au) dreptul de a accesa/ vizualiza orice tip de date/ documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.

1.10. OutMag garanteaza ca datele personale ale unui Utilizator, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

1.11. OutMag nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date cu caracter personal.

2. Siguranta tranzactiilor

Societatea recunoaste importanta respectarii tuturor procedurilor legale necesare, legate de siguranta datelor personale, precum si a tranzactiilor electronice, si a luat in acest sens toate masurile necesare, prin metodele cele mai moderne si mai performante, pentru a oferi cel mai inalt grad de siguranta posibil. Toate informatiile legate de datele personale ale utilizatorilor/abonatilor sunt tratate ca date confidentiale. Societatea a adoptat proceduri care protejeaza datele confidentiale pe care utilizatorii/abonatii le ofera prin intermediul website-ului sau in orice alt fel (de exemplu telefonic). Aceste proceduri protejeaza datele utilizatorilor/abonatilor in fata oricarei accesari nepermise sau divulgari, furt sau utilizare neconforma, modificare sau distrugere, ajutand de asemenea la certificarea faptului ca datele acestea sunt exacte si sunt utilizate corect.

2.1. Firewall 

Accesul la sistemele Societatii (servere) este controlat de un firewall, care permite utilizarea anumitor servicii de catre utilizatori/abonati, interzicand in paralel accesul la sisteme si baze de date si informatii confidentiale ale Societatii. 

2.2. Confidentialitatea tranzactiilor 

Asa cum se mentioneaza mai sus, respectarea confidentialitatii se subintelege. Toate informatiile transmise de utilizator/abonat sunt confidentiale, Societatea luand toate masurile necesare astfel incat acestea sa fie utilizate doar in masura in care acest lucru este considerat necesar in contextul serviciilor oferite. Doar angajatii autorizati au acces la informatiile cu privire la tranzactii si doar cand acest lucru este absolut necesar. 

2.3. Solutii de plata securizate 

Produsele/serviciile de pe acest site web sunt comercializate prin intermediul solutiilor de plata online oferite de mobilpay.ro. In vederea eliminarii riscului ca datele dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv de terte persoane:

 • mobilpay.ro. garanteaza securitatea sistemelor informatice. 
 • Informatiile privind datele cardului bancar (numar de card, data expirarii etc.) nu vor fi transferate sau stocate pe serverele SC DevPro Solutions SRLsau pe serverele mobilpay.ro.
 • In cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastra sunt introduse direct in sistemele Visa sau MasterCard, iar in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul 3D Secure, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem - introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.

3. Politica de securitate a datelor

In accesarea site-ului si utilizarea serviciilor oferite, doar in cazurile in care este necesara obtinerea unui "nume de utilizator" sunteti de acord sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra asa cum se solicita in formularul de inregistrare ca utilizator.

In cazul in care informatiile nu sunt adevarate, inexacte sau incomplete, SC DevPro Solutions SRL isi rezerva dreptul de a suspenda sau desfiinta contul dumneavoastra fara nici o notificare prealabila. Utilizatorii site-ului au posibilitatea ca in orice moment sa vizualizeze si sa modifice datele personale in cazul in care au intervenit modificari.

3.1. Măsurile luate pentru asigurarea securităţii prelucrării datelor cu caracter personal

SC DevPro Solutions SRL ia toate măsurile tehnice şi organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat.

 • Utilizatorii care au acces la baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt doar din conducerea unitatii (administrator, director general, director economic), fiecare dintre acestia acceaza baza de date cu propriul nume de cont si parola. Toti utilizatorii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor la care au acces, iar la fiecare terminare de sesiune in baza de date vor inchide sesiunea . In cazul in care unul sau mai multi utilizatori sunt revocati din diverse motive conturile de acces se suspenda.
 • Utilizatorii acceseaza datele cu caracter personal numai pentru indeplinirea atributiilor de serviciu; SC DevPro Solutions SRL stabileste urmatoarele tipuri de acces, după funcţionalitate: administrare,introducere, prelucrare, salvare etc. şi după acţiuni aplicate asupra datelor cu caracter personal: scriere, citire, ştergere. Programatorii sistemelor de prelucrare a datelor cu caracter personal nu au acces la datele cu caracter personal.  Se va permite accesul programatorilor la datele cu caracter personal după ce acestea au fost transformate în date anonime . Compartimentul care asigură suportul tehnic va aveaacces la datele cu caracter personal pentru rezolvarea unor cazuri excepţionale. SC DevPro Solutions SRL stabileste modalităţile prin care se vor distruge datele cu caracter personal. Autorizarea pentru această prelucrare de date cu caracter personal va fi limitată la câţiva utilizatori.
 • Orice operatiune de colectare si/sau modificare a datelor cu caracter personal de catre utilizatori sunt inregistrate permanent (se inregistreaza utilizatorul, data, ora si tipul modificarii); de asemenea sunt inregistrate si toate logarile si delogarile tuturor utilizatorilor la baza de date; 

3.2. Accesarea bazei de date cu caracter personal este înregistrată într-un fişier de acces, numit log la prelucrările automate. Informaţiile înregistrate în fişierul de acces vor fi:

 • codul de identificare (numele utilizatorului pentru bazele de date cu character personal manuale);
 • numele fişierului accesat (fişei);
 • numărul înregistrărilor efectuate;
 • tipul de acces;
 • codul operaţiei executate sau programul folosit;
 • data accesului (an, lună, zi); - timpul (ora, minutul, secunda).

3.3. Pentru prelucrările automate aceste informaţii sunt stocate într-un fişier de acces general.

3.4. Fişierele de acces trebuie să facă posibilă identificarea de către operator sau de către persoana împuternicită a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fără un motiv anume, în vederea aplicării unor sancţiuni sau a sesizării organelor competente.

4. Forta majora si cazul fortuit

4.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/ sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

4.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat, va aduce la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

4.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.

4.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune - interese.

4.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 10.3.

5. Litigii

5.1. Prin folosirea/ vizitarea/ vizualizarea/ etc siteurilor si/ sau al oricarui continut trimis de catre OutMag Membrului/ Clientului prin accesare si/ sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile "Termeni si conditii".

5.2. Orice disputa cu referire la prezentele Termeni si Conditii care ar putea sa apara intre Membru/ Client si OutMag se va rezolva pe cale amiabila, partile depunand toate diligentele necesare in acest sens.

5.3. Orice disputa, de orice fel, care ar putea sa apara intre Membru si OutMag sau partenerii sai, se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta de la sediul OutMag, in conformitate cu legile romane in vigoare.

5.4. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

5.5. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.